lørdag den 16. marts 2013

Interview fra derwesten.de


Kaulitz-brødrenes forventninger til DSDS liveshowseneBill og Tom Kaulitz er en del af RTL castingshowet "Deutschland Sucht Den Superstar". Tvillingerne fra bandet Tokio Hotel snakker om hvad deres forventninger til showsene i DSDS er, om de vil være med til at lave vindersangen, og om hvad de synes om Angela Merkel.

Bill og Tom Kaulitz, de nuværende dommere i DSDS, er afslappede. De sidder i en konferrencesal i RTL studiet i Cologne. Der vil være syv interviews i dag - ikke noget usædvanligt for musikerne fra Tokio Hotel. Tvillingerne, som bor i USA, er professionelle indenfor medierne.
De har vænnet sig til støjen. I 2005 havde de deres gennembrud med "Durch den Monsun", efterfulgt af  adskillige MTV awards, en tourné, et slag af over seks millioner CD'er og millioner af fans (hovedsageligt skrigende piger). I et interview med "WAZ" snakkede de om deres arbejde som dommere i DSDS, Heino og Angela Merkel.

Vi vil snart se liveshowsene i DSDS. Hvad kan vi forvente fra kandidaternes side?
Tom: Vi har lave forventinger. Der er et enormt pres for kandidaterne, som aldrig før har været på sådan en stor scene. Jeg vil nok være relativt afslappet i det første liveshow (dvs. Han vil ikke dømme kandidaterne så hårdt).
Bill: Mange kan ikke engang forestille sig hvad de vil se på en stor scene. Kandidaterne er ofte nogle skridt foran os, og synger uden al teknologien. Som musiker kan jeg forstå at det virkelig er en hel anden ting. Der er alt rodet med et publikum, outfit og selve deres performance. Det er virkelig meget. Og ja, kandidaterne er ikke engang bekendte med det. I går var det ret normalt for dem at gå på arbejde eller i skole. Det bliver spændende at se DSDS kandidaterne, og se hvem der vil synes om situationen.

Bill, du deltog i talentshowet "Star Search", og du blev 'smidt ud'. Hvordan føltes det?
Bill: Det gjorde mig ret ked af det. Jeg deltog fordi jeg ikke kunne se nogen anden mulighed. Jeg boede i en landsby og vidste ikke hvor og hvordan jeg kunne gøre mit band kendt. Og hvis du deltager i et talentshow, så håber du selvfølgelig på at kommer så langt som muligt. For de fleste deltagere er det meget svært at komme videre med musik efter at være blevet smidt ud. For folk, der ryger ud tidligt, er det næsten umuligt.
Tom: Vi er meget heldige at vi har sådan en karismatisk guitarist.
Bill: Vi fik en masse tilbud efter at jeg havde deltaget i talentshowet. Men så blev vi opdaget af vores producere på en klub i Magdeburg. Efterfølgende mødtes vi dér hver weekend.

Så det var faktisk ikke nødvendigt for dig at gå til et talentshow som DSDS?
Tom: Der er altid tilfælde hvor folk bliver berømte uden talentshow, men i dag er er det utroligt svært. Fordi pladeselskaberne ikke har flere penge har musikindustrien ændret sig radikalt. Et program som DSDS er godt, fordi vinderen ikke kun får lov til at lave et album: De får også en pladekontrakt og 500,000 euro. Med det kan du gøre virkelig meget som musiker.

Hvordan føles det at sidde som DSDS dommere og dømme folk?
Bill: Vi ser det mere som at vi prøver at hjælpe kandidaterne. Vi vil ikke se os selv gøre det hårdere end nødvendigt for kandidaterne. Vi siger altid vores ærlige mening.

Men der var en DSDS deltager som der fik et dårligt image. Du har kaldt Oksana en "pornostjerne".
Bill: Den scene var klippet af RTL, og de fik det til at se meget hårdere ud end det faktisk var. Jeg sagde flere ting til hende, omhandlende det emne. Jeg fortalte hende bare hvad jeg syntes. Og som jeg har sagt før, tror jeg, at hun godt kan få en karriere.

Snakker kandidaterne med jer under showet?
Tom: Nej, slet ikke. Det eneste, vi ser som dommere, er de tre minutter hvor de står foran os. Derfor er det naturligt svært at konfrontere kandidaterne (havde svært ved at forstå hvad der stod der). Nogen har et helt andet ansigt når de står foran os.
Bill: Vi taler selvfølgelig med kandidaterne. Men for os, juryen, er de selvfølgelig meget forskellige. Så for os bliver liveshowsene spændende. Jeg tror, at folk vil have en superstjerne, som man også kan behandle som et godt menneske. Og der er altid kandidater som ændrer sig ret meget over dette her forløb, personlighedmæssigt.
Tom: De får virkelig meget opmærksomhed nu. Nogle mennesker bliver bare i dit hoved.

Der har altid været mindst én af dem i hver DSDS sæson.
Tom: Ja. Alle kandidaterne var virkelig søde mod os til castingen. Alle var virkelig venlige, fordi de ved, ar det er os, der styrer hvad der kommer til at ske med dem.
Bill og Tom samtidigt: Men i liveshowsene er det ikke længere os, der bestemmer.

Var der andre talentshows, der spurgte jer? "The Voice"?
Bill: Faktisk har de alle sammen spurgt os. Der var tilbud hvert år. "The Voice" har også været der.

Hvorfor så DSDS?
Bill: For det første var det et spørgsmål om timing. Det var nød til at være på et tidspunkt, der passede os, fordi vi stadig er i studiet. Og så tænkte vi: "Lad os deltage i det største og mest succesfulde show."

Tvivlede I på om I skule deltage som DSDS dommere?
Bill: ja. For et par år siden fik vi sådanne tilbud, men vi tog det ikke rigtigt seriøst. Og siden da har det udviklet sig. Alle de store sangere og artister har siddet som dommere. Steven Tyler synes jeg er fed. Så det var den første ting, der satte DSDS i gang for os, og så kan vi jo også godt lide at gøre det her!

Har I allerede favoritter i showet?
Tom: Vi vil ikke nævne nogen navne.
Bill: Jeg fik jo skabt en del røre med historien om Laura. Så fra nu er er vi meget forsigtige med at vise hvem, vi bedre kan lide end andre.
Tom: Der er helt klart folk, som vi godt kan lide. Vi (dommerne) har jo egentligt alle favoritter. Der er nogle få som har et virkeligt stort potentiale.

Vil I gerne have indflydelse på vindersangen?
Bill: Det kan jeg ikke sige med sikkerhed. Det kommer an på hvordan kandidaten udvikler sig gennem forløbet. Hvis det bliver én, som vi synes er totalt sej, så vil vi selvfølgelig gerne skrive en god sang til den person.

Har I en yndlingssang af Modern Talking?
Bill og Tom samtidigt: Nej.
Bill: Men det var før vores tid. Jeg kender dem kun fra historier.

Må "Durch den Monsun" gerne være på det nye Heino album?
Bill: Det ville jeg ikke have noget imod.
Tom: Heino har været en nummer 1. Umiddelbart er det helt okay. Det er en god sang.

Hvad sker der efter DSDS? Et nyt album?
Bill: Vi arbejder på nye ting i studiet. Albummet udkommer i år. Vi ved dog endnu ikke præcist hvornår.

Er det sandt at I er fans af Angela Merkel?
Tom: Udtrykket 'fans' er nok lidt overdrevet.
Bill: ... Men som jeg altid siger, så gælder det for alle politikere: Jeg synes generelt, det er godt, at folk gør deres arbejde. Mange mennesker brokker sig over politikerne, men de ville ikke kunne gøre deres arbejde bedre selv. Jeg ville ikke have lyst til at bytte plads med Angela Merkel, fordi jeg tror, hendes arbejde er en utroligt lang og svær opgave. Jeg synes, det er mere vigtigt at tænke positivt. I USA er præsidenten støttet af alle. I Tyskland er det langt færre, der er enige. Jeg har generelt bare en god følelse med Angela Merkel. Jeg kan godt lide hende som person.


Kilde: http://bit.ly/

Ingen kommentarer: